Marsala-marineret
ørredfilet med solbærsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g ørredfilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. fennikel, gul peberfrugt, grønkål, spidskål)
4-6 små kartofler
rapsolie
1 dl marsala, fino, ambra secco (= halvtør og ravfarvet italiensk hedvin på min. 17%) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
6 spsk. koncentreret solbærsaft
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring ørredfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, karry, citronpeber, fiskekrydderi etc. Hæld lidt marsala over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. Herbes de Provence, dild, fennikelfrø) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende.

Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken – men i beskeden mængde for ikke at overdøve solbærsmagen!), 2 spsk. hvede-mel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføres solbærsaften. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Ørred er en både billig og lækker spisefisk, der som regel kan fås året rundt. Marineringen med marsala gør fiskekødet fastere i konsistens, og solbærsaucen har-monerer fint med fiskens smag.

I øvrigt henvises til opskrifterne

”Smagfuld ørredfilet med persillesauce” og

"Fornem ørredfilet med jordbærsauce"

Til toppen