Marsala-marineret
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g ørredfilet med skind TILBEREDNING: Anbring ørredfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, karry, citronpeber, fiskekrydderi etc. Hæld lidt marsala over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken – men i beskeden mængde for ikke at overdøve solbærsmagen!), 2 spsk. hvede-mel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføres solbærsaften. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne ”Smagfuld ørredfilet med persillesauce” og "Fornem ørredfilet med jordbærsauce"
|
|