Smagfuld ørredfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 300 g ørredfilet med skind TILBEREDNING: Anbring ørredfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. citronpeber, paprika, karry, fiskekrydderi etc. Hæld lidt limesaft over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska-bet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) og anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den reste-rende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken – men i beskeden mængde for ikke at overdøve persillesmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes den hakkede persille. Kom til sidst krydder-urter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne "Marsala-marineret ørredfilet med solbærsauce" "Fornem ørredfilet med jordbærsauce" |
|