Forrygende fjæsing
|
|
INGREDIENSER: ca. 400 g flået fjæsing TILBEREDNING: Læg fisken på en tallerken og pensl den på begge sider med honningsennep, krydr derefter på begge sider med f.eks. paprika, mild chili, karry, citronpeber etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt taller-kenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fjæsingerne hurtigt på en pande på alle sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring dem derefter i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15-20 min., alt efter fiskens tykkelse. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken. Grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fjæsingerne bliver sprøde og lækre. Mens fjæsingerne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføres benediktinerlikør, derpå krydderurter, og der smages til med middelhavs-salt. KOMMENTARER: Hvis man foretrækker fjæsingfilet, henvises til opskrifterne ”Fristende fjæsingfilet med tomatiseret fiskesauce” eller evt. ”Supersaftig knurhanefilet med rosmarinsauce” I øvrigt henvises til opskriften ”Knurhanegilde” med skaldyrssauce”
|
|