Havfrisk havbarsfilet
med bittersauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g havbarsfilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. spinat, rosenkål, persillerod, rød peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
mørk rom til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
3 cl bitter, f.eks. ”En lille een” (35%) eller et tilsvarende produkt, til saucen
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep, Krydr dem derefter på begge sider med f.eks. mild chili, karry, paprika, citronpeber etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, dild, timian) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg. *
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag havbarsfileterne ud af køleskabet og steg dem i lidt rapsolie på begge sider (ca. 1 min. på hver side). Anbring derpå fisken med skindsiden opad på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fisken (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende og lækker.

Mens havbarsfileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 stk. champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføres bitteren. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig
Server retten.

KOMMENTARER:
Havbars er en spændende fisk, der tilhører havaborrefamilien. Det er en yderst lækker spisefisk, som oftere og oftere kan købes hos velassorterede fiskehandlere, og prisen er med tiden blevet ret rimelig - ikke mindst pga. opdræt i havbrug.

Penslingen med honningsennep og marineringen i rom bidrager yderligere til at gøre havbarsen til en stor nydelse, og bittersaucen klæder fisken på bedste vis!

I øvrigt henvises til opskriften

”Herlig havbarsfilet med rom-sauce”

Til toppen