Havfrisk havbarsfilet
|
|
INGREDIENSER: 300 g havbarsfilet med skind TILBEREDNING: Anbring fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep, Krydr dem derefter på begge sider med f.eks. mild chili, karry, paprika, citronpeber etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag havbarsfileterne ud af køleskabet og steg dem i lidt rapsolie på begge sider (ca. 1 min. på hver side). Anbring derpå fisken med skindsiden opad på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fisken (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende og lækker. Mens havbarsfileterne bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 stk. champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføres bitteren. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Penslingen med honningsennep og marineringen i rom bidrager yderligere til at gøre havbarsen til en stor nydelse, og bittersaucen klæder fisken på bedste vis! I øvrigt henvises til opskriften ”Herlig havbarsfilet med rom-sauce”
|
|