Indbydende laksefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 laksefileter med skind à 150 g TILBEREDNING: Anbring laksen på en tallerken og pensl den på begge sider med honningsennep, krydr derefter på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, karry, fiskekryd-deri etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider - ca. 1 min. på hver side – læg derefter laksen i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne, og evt. revet peberrod) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den tiloversblevne rapsolie sammen med løg, honningsennep, honning og tomatkoncentrat. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes citronsaften. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Af drikkevarer til fisken kan anbefales en tør afkølet hvidvin (f.eks. Tokay Pinot Gris fra Alsace) eller rosévin (f.eks. Pinot Noir fra Alsace). En let afkølet rødvin (f.eks. Moulin–à-Vent fra Beaujolais) kan også bruges. I øvrigt henvises til opskrifterne "Laksefilet de luxe med blomkålssauce" "Lækker laksefilet med ferskensauce" og "Bittermarineret laksefilet med enebærsauce" Prøv også opskriften
|
|