Saftig sildehaj
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 sildehajsteaks à 150 g TILBEREDNING: Anbring de 2 steaks på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. citronpeber, karry, paprika, fiske-krydderi etc. Hæld lidt vermouth over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider 1-2 gange, i alt 1-2 min. (alt efter tykkelse), og anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over de 2 steaks, inden de til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°. Pak fisken ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i slukket ovn, men med ovnlågen på klem, i 5-10 min. Mens fisken tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham- pignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg og tomatkoncentrat. Tilsæt
krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes vermouth. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Server ovenstående ret til tør afkølet hvidvin (f.eks. en Chardonnay fra Bourgogne), eller rosévin (f.eks. Santa Rita fra Chile eller Tavel fra Côtes du Rhône). En let afkølet rødvin (f.eks. en Pinot Noir fra Bourgogne) kan også anbefales. I øvrigt henvises til opskrifterne "Chic sildehajsteak med marc-sauce" og ”Whisky-marineret gråhajsteak med kørvelsauce” |
|