Hvillingfilet i hvid
portvin m/pastinaksauce
|
|
INGREDIENSER: 300 g hvillingfilet med skind TILBEREDNING: Læg fileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, citronpeber, paprika, fiske-krydderi etc.. Hæld lidt portvin over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køle-skabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (½-1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middel-havssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens hvillingfileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er færdig, tilføjes den finthakkede pastinak. KOMMENTARER: Kødet er blødt, hvidt, løst og kan umiddelbart virke lidt tørt, men marineringen med portvin gør fisken fast og saftig. Pastinaksaucen er en behagelig ledsager til hvillingen! I øvrigt henvises til opskriften “Sprælsk hvillingfilet med meriansauce”
|
|