Multefilet "à la Louis"
|
|
INGREDIENSER: ca. 300 g multefilet med skind TILBEREDNING: Anbring multefileten på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, karry, citronpeber, mild chili etc. Hæld lidt calvados over fisken og ælt det hele godt og grundigt. Kom stanniol/folie over fisken og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, dild, kommen) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag multen ud af køleskabet og steg den ca. 1 min. på begge sider på en pande i lidt rapsolie og anbring derefter fisken med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra multen (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over multen og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fisken bliver indbydende og lækker. Mens multen tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon urtesennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskriften ”Vinmarineret multefilet med vinsauce”
|
|