Superdejlige sardiner
|
|
Køb 400-500 g hele sardiner hos fiskehandleren. Klip hoved og hale af de små lækre fisk, klip derpå bugen op og fjern indvoldene, men lad rygbenet blive sidden-de! INGREDIENSER: ca. 300 g sardiner (vægt efter klargøring) TILBEREDNING: Anbring sardinerne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, citronpeber, mild chili, paprika etc., hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Mens sardinerne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, dernæst vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilsættes den hakkede ramsløg. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. NB! Under spisning af fisken kan man vælge at fjerne dens rygben eller simpelthen blot spise det med, da det er meget lille og sprødt. KOMMENTARER: Ved ovennævnte opskrift er fisken blevet marineret i cognac, hvilket gør den saftig og raffineret, og sammen med ramsløgsaucen venter der en superdejlig smagsoplevelse! I øvrigt henvises til opskrifterne "Ansjoser i hvid rom med koriandersauce" og "Sardiner i Jamaica rom med chilisauce"
|
|