|
INGREDIENSER: 300 g guldforelfilet med skind TILBEREDNING: Placer fileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, fiskekrydderi, citronpeber, mild chili etc. Hæld lidt Pineau de Charentes over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fileterne over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så fisken kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. oregano, timian, basilikum) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varm-luftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1. min. på hver side) og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver indbydende og lækker. Mens fisken bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den reste-rende rapsolie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev benyttet til fisken - men i begrænset mængde, så bønnesmagen ikke drukner!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes de finthakkede bønner. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Fisken har fortjent en særlig behandling, og derfor er den blevet marineret i Pineau de Charentes, som gør fiskekødet fast og lækkert! Udtrykket ”Charentaise” refererer ikke blot til denne drik, men også til regionen Charente og floden Charentes, der går gennem hele Cognac-området. Bønnesaucen er med sin milde og fine smag en værdig ledsager til fisken. I øvrigt henvises til opskriften ”Guldforelfilet ”Française” med champignonsauce”
|
|