Indtagende ising
|
|
INGREDIENSER: 2 flåede isinger à 200- 250 g TILBEREDNING: Anbring isingerne på en tallerken og krydr på begge sider med f.eks. mild chili, paprika, fiskekrydderi etc. Hæld noget appelsinsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så isingerne kan stå og trække. Klargør grøn-sagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, timian, basilikum) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg isingerne på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved. Inden isingerne anbringes på et smurt ildfast fad, krydres de på begge sider med krydderurter og middelhavssalt. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver sprød og lækker. Mens isingerne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflonbelagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løgene, tomatkon-centrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier og 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være parat, tilsættes den finthakkede skorzonerrod. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskrifterne: ”Flået skrubbe med pebersauce” ”Calvados-marineret skærising med multisaftsauce” ”Sprødstegt isingfilet med vinsauce" ”Storslået skærisingfilet med marsala-sauce” |
|