Cognacmarineret Blue Marlin-steak med limesauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 2 Blue Marlin-steaks à 150 g (eller 1 stk. à 300 g, der deles før servering) TILBEREDNING: Anbring de 2 Blue Marlin-steaks på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, fiskekrydderi, paprika, karry etc. Hæld cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, fennikelfrø, Herbes de Provence) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Mens de 2 Blue Marlin-steaks tilberedes i ovnen, skæ- res de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den tiloversblevne olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføjes limesaften. Kom til sidst krydderurter i og
smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskriften "Sværdfisksteak med muscat-sauce" |
|